Afficher ce site en français | View this website in English

De Notenkraker

Dit evenement is afgelopen.

Opgelet: aanvang show om 16.00 uur!
En niet om 20.00 uur, zoals verkeerdelijk op deze site vermeld stond.

NIEUWE ZITJES = NIEUWE NUMMERING
zie informatie bij TIMING hiernaast

De voorstelling in Ethias Theater is geannuleerd

De prestigieuze compagnie van de Nationale Opera van Rusland brengt één van de meesterwerken van de Ballets Russes, naar de choreografie van Marius Petipa

Het verhaal van De Notenkraker, gebaseerd op een sprookje van de Duitse schrijver E.T.A. Hoffmann, begint op kerstavond wanneer Clara Staalboom van de mysterieuze oom Drosselmeijer een notenkrakerpop cadeau krijgt. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins raken al snel verliefd en zijn gelukkig, maar de prins heeft een grote vijand, de Muizenkoning. De Muizenkoning en zijn muizen veranderen de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de muizen beleven Clara en De Notenkraker allerlei avonturen. Daar Ze ontmoeten de Sneeuwkoningin en de Suikertaartfee, die Clara en de prins meeneemt op een magische reis langs exotische landen en lekkernijen… Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en ervoor zorgt dat de Notenkraker weer in een prins verandert. Wanneer Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

De Notenkraker, een ballet in twee akten door Peter Tsjaikovski, werd in 1892 voor het eerst opgevoerd in het Mariinskitheater in Sint-Petersburg. Het ballet schildert met brio de droomwereld van de kindertijd in al zijn verrukkingen. Het orkest laat je genieten van deze onvergetelijke muziek, die doordrenkt is van betovering en nostalgie.

Stap mee in de magische droomwereld van de kinderen en neem een duik in de toverachtige wereld van De Notenkraker, met zijn sublieme melodieën en zijn meesterlijk beheerste orchestrale kleuren.

Kalender

zo 24.01.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Vorst Nationaal

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"De Notenkraker" wordt georganiseerd door Franceconcert