Afficher ce site en français | View this website in English

Foals European Tour 2016

Dit evenement is afgelopen.

Timing: zie Timing onder Kalender

De Britten van Foals zijn terug met hun vierde plaat ‘What Went Down’. Vernieuwend, rebels, potig; hun muziek weet keer op keer zowel het publiek als de critici helemaal te overtuigen. Maar met dit nieuwe album slaat het vijftal een nieuwe weg in zijn carrière in.

Al van bij de release van hun debuut ‘Antidotes’ in 2008 was duidelijk dat we van de heren uit Oxford grootse dingen zouden mogen verwachten. Onder de vernuftige en prettig gestoorde leiding van voorman Yannis Philippakis brengt Foals een veelzijdige en verleidelijke vorm van rockmuziek, op de kruising tussen metal, pop, electro en new wave. Met bezwerende, repetitieve indierock gaan ze vervolgens verder op hun tweede plaat, ‘Total Life Forever’, met daarop o.a. ‘Spanish Sahara’. De groep wordt steeds invloedrijker en sleept zelfs een nominatie voor de Mercury Prize 2010 in de wacht.

In 2013 katapulteert opvolger ‘Holy Fire’ hen definitief naar de top van de Britse rockwereld, mee dankzij tracks als ‘My Number’, dat nu al een klassieker uit hun repertoire genoemd mag worden. Foals draagt zijn nieuwe rol op de internationale podia met veel overgave en stijl, waaronder bij ons in de AB en in het Koninklijk Circus, maar ook en vooral op Rock Werchter en Pukkelpop.

Op 28 augustus onthulde Foals ‘What Went Down’, een vierde langspeler die er kwam in samenwerking met James Ford (Arctic Monkeys, Florence + the Machine, Mumford & Sons). De plaat staat bol van humanistische thematieken, waarbij ze alle remmen losgooien en de gitaren volop laten gieren. Een nauwkeurig maar oppermachtig album dat Yannis zelf beschrijft als “het zwaarste en meest oorverdovende uit onze discografie”, met twee leadsingles, ‘What Went Down’ en ‘Mountain At My Gates’.

Live wordt er naar hen steeds erg ongeduldig uitgekeken. Tot onze grote vreugde kondigde Foals een nieuw concert op Belgische bodem aan! Dit keer veroveren ze Vorst Nationaal.

Kaarten kosten 33 euro.

Kalender

di 23.02.2016 - 20:00 uur

Vorst Nationaal

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Foals - European Tour 2016 " wordt georganiseerd door Live Nation Belgium