Afficher ce site en français | View this website in English

La Traviata

Dit evenement is afgelopen.

Deze opera wordt in het Frans boventiteld

Opera in drie akten van Giuseppe Verdi, gecreëerd op 6 maart 1853 in La Fenice van Venetië.
Libretto van Francesco Maria Piave, gebaseerd op het dramaverhaal ‘La Dame aux Camélias’ van Alexandre Dumas fils.

La Traviata is een tegelijk wreed en subliem meesterwerk dat de glorie en de neergang van een groothartige courtisane schildert.

De begeerde en rijke courtisane Violetta Valéry wordt hopeloos verliefd op de jonge dichter Alfredo en ze raken verwikkeld in een passionele verhouding. Violetta hoopt met Alfredo op een betere toekomst, maar Alfredo’s vader ziet de romance tussen de twee anders. Hij neemt aanstoot aan het zondige leven van zijn zoon en overtuigt Alfredo met een list om haar te verlaten. Wanneer Alfredo de leugen van zijn vader beseft en terugkeert bij Violetta, is het al te laat. Verteerd door tuberculose en aan het eind van haar krachten kan Violetta Alfredo’s liefde niet meer beantwoorden. Ze sterft aan de voeten van haar grote geliefde.

Dit universele romantische verhaal dat flirt met de liefde en de dood schetst één van de meest ontroerende vrouwenportretten uit het operarepertoire. Als absoluut meesterwerk is La Traviata een opera over opoffering, over de eenzaamheid van de vrouw en over de willekeur waar elke mens mee geconfronteerd wordt.

De solisten, het koor en orkest van de Nationale Opera van Rusland laten je de wreedheid beleven van dit stuk waarin het menselijke drama bloot wordt gelegd.

Kaarten kosten 38, 52, 62 en 72 euro

Kalender

vr 22.01.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Vorst Nationaal

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"La Traviata" wordt georganiseerd door FranceConcert