Afficher ce site en français | View this website in English

Ben Harper & The Innocent Criminals Call It What It Is Tour

In mei 2014 was hij nog in ons land voor een magistraal soloconcert in het Koninklijk Circus. In de zomer van 2015 verleidde hij samen met zijn Innocent Criminals de festivalgangers van Rock Werchter met een onvergetelijke show. Dit jaar komen Ben Harper & The Innocent Criminals ons opnieuw verrassen. Ze kondigen de release van een nieuwe plaat aan! ‘Call It What It Is’ is hun eerste sinds 9 jaar. Om dat te vieren, trekken ze op tournee doorheen de hele wereld en daarbij hoort natuurlijk ook een passage in ons land!

In 1994 trad Ben Harper voor de eerste keer in de schijnwerpers met de prachtige debuutplaat ‘Welcome To The Cruel World’. Hij kan intussen terugvallen op een verbluffende discografie, zowel solo, in duet (met Charlie Musselwhite of met zijn moeder Ellen Harper), als in groep met Blind Boys of Alabama, Relentless7 en bovenal The Innocent Criminals.

Percussionist Leon Mobley, bassist Juan Nelson, drummer Oliver Charles, toetsenist Jason Yates en gitarist Michael Ward kwamen in 2015 weer bij elkaar voor een tournee en al snel werd duidelijk dat Ben Harper meer van plan was dan enkel hun oude songs nog eens af te stoffen. Er zat dus een nieuwe plaat in de pijplijn! Het resultaat heet ‘Call It What It Is’ en belandde op 8 april in de winkelrekken via het beroemde Stax-label.

Dit wordt dus meer dan een eenvoudig weerzien op 18 oktober in Vorst Nationaal! Het wordt een zeldzame kans om opnieuw live kennis te maken met een resem overgetalenteerde muzikanten die als groep de som van hun individuele kwaliteiten nog weten te overtreffen. Noteer de datum alvast in je agenda. Niet te missen!

Kaarten kosten 41 en 47 euro.

Kalender

di 18.10.2016 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Vorst Nationaal

in verkoop

Sherpa

Sherpa is het enige officiële verkoopkanaal. Koop dus alleen hier je tickets. Meer informatie op I Love My Ticket

"Ben Harper & The Innocent Criminals - Call It What It Is Tour" wordt georganiseerd door Live Nation Belgium