Afficher ce site en français | View this website in English

Aïda geregisseerd door Franco Dragone

Dit evenement is afgelopen.

22.12 = avant-première
23.12 = première

Eén van de allermooiste liefdesverhalen ooit in een adembenemende regie van Franco Dragone

Met deze opera in vier akten zette Giuseppe Verdi een van de allermooiste liefdesverhalen ooit op muziek. Al meteen na de première in 1871 in Caïro was duidelijk dat Giuseppe Verdi een onvervalste klassieker had gecomponeerd. Het hartverscheurende liefdesverhaal van generaal Radamès die moet kiezen tussen zijn onweerstaanbare liefde voor Aïda, de onttroonde en tot slaaf verknechte Ethiopische prinses, en zijn vaderlandse plicht te trouwen met de dochter van de farao, de Egyptische prinses Amneris.


Franco Dragone over zijn adaptatie van Aïda

Music Hall heeft er bewust voor gekozen om een grootse, kwalitatieve Aïda neer te zetten in een regie van Franco Dragone. Net zoals Franco Dragone er met Cirque du Soleil in slaagde om het circus te vernieuwen heeft hij nu met respect en behoud voor het verhaal en de muziek een beeldschone en toegankelijke regie gecreëerd voor Music Hall. Franco gaat terug naar zijn Italiaanse roots en verbaast ons met zijn visie en regiekunsten. Beleef een intense ervaring, dankzij het gecombineerde genie van Franco Dragone en Giuseppe Verdi.

De opera Aïda speelt zich af in het Oude Egypte en is zowel een hartverscheurende liefdesgeschiedenis als een episch drama vol grote historische taferelen, waaronder de indrukwekkende Triomfscène die de opera bekend maakte. Een live symfonisch orkest, de krachtige solisten en de indrukwekkende Triomfscène in een scenografie van Franco Dragone vormen een niet te missen en vernieuwende opera die je nog lang zal blijven koesteren.

“The best way of bringing people to the theatre is to make theatre with them” – Franco Dragone

Het verhaal

De Egyptische veldheer Radames voert zijn troepen naar de overwinning in de oorlog tegen Ethiopië. Uit erkentelijkheid biedt de farao hem de hand van zijn dochter Amneris aan. Maar Radames is al verliefd op Aïda, een van Amneris’ slavinnen en heimelijk een Ethiopische prinses. Een tragedie is onvermijdelijk wanneer Radames aan Aïda zijn militaire strategie vertelt. Amneris komt het te weten en verraadt het liefdespaar. Als Radames ter dood wordt veroordeeld, wil Aïda samen met hem gestraft worden. Amneris krijgt spijt van haar verraad maar is te laat. Radames en Aïda sterven in elkaars armen.

Opera in vier akten van Giuseppe Verdi
Producent: Geert Allaert
Artistiek Directeur & Light Design: Franco Dragone
Regie: Michele Mangini
Muziek: Giuseppe Verdi
Gezelschap: Music Hall Classics Orchestra, Choir & Soloists

Een productie van Aïda België bvba gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Kaarten kosten 40,90, 45,90, 55,90, 60,90 en 70,90 euro.
De kaarten kosten telkens 5 euro meer voor de premièrevoorstelling op 23 december.

Klik hier voor de andere producties van Music Hall in Vorst Nationaal

Kalender

vr 22.12.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Vorst Nationaal

za 23.12.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Vorst Nationaal

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Aïda - geregisseerd door Franco Dragone" wordt georganiseerd door Music Hall