Afficher ce site en français | View this website in English

Jovanotti

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

OPGELET: DIT CONCERT START PAS OM 21 UUR

Dit concert zal plaatsvinden om 21 uur om iedereen de kans te geven om de WK-match België – Tunesië, die om 14 uur begint en om 16 uur eindigt, te zien en daarna op tijd in Vorst Nationaal te geraken. Je kan de match natuurlijk ook komen bekijken in één van de horecazaken in de buurt van onze zaal.

De grootste Italiaanse superster – die in zijn eentje volledige stadions vult – komt na zijn succesvolle optreden in december 2015 opnieuw naar Vorst Nationaal op 23 juni 2018 met een unieke show die je versteld doet staan!

Jovanotti’s carrière wordt eind jaren 80 gelanceerd dankzij een dj-set op de Milanese populaire radiozender Radio Deejay. Hij wordt een bejubelde, poprapper/-dj. In de jaren 90 vindt Jovanotti inspiratie bij elementen uit wereldmuziek die hij, net als Manu Chao, met elkaar combineert om een nieuwe, unieke Italiaanse muziekvorm te creëren.

Zijn half gezongen, half gesproken stijl heeft veel weg van een lezing door een Beat Poet. Eind jaren 90 waagt Jovanotti de volledige sprong naar wereldmuziek. Hij neemt een deel van zijn zevende plaat – Lorenzo 1997 – op in Zuid-Afrika.

In zijn 27-jarige carrière bracht hij 14 studioalbums uit die de Italiaanse top 10 maandenlang domineerden en waarvan de meeste op nr. 1 terechtkwamen. Bovendien werkte hij al samen met onder meer Bono, Michael Franti, Ben Harper,… wat vele bijzondere nummers opleverde.

Jovanotti’s tournee in 2018 staat in het teken zijn nieuwste album dat uitkomt in december 2017. Dit album werd geproduceerd door Rick Rubin (Adele, Ed Sheeran, Justin Bieber, Metallica,…), die hiermee voor de allereerste keer samenwerkt met een Italiaanse artiest.

De tour vangt aan met tien optredens in het Mediolanum Forum in Milaan, met een show op grootschalig niveau: een omvangrijke productie (podium, lasers, videoschermen, special effects,…) die goed tot haar recht zal komen in de riante arena’s van o.a. Wenen, Zurich, Rome, Verona en uiteraard ook Brussel.

Verwacht je aan een innovatieve invulling, gezien de zorg en aandacht die Jovanotti en Trident, Jovanotti’s en ook Eros Ramazotti’s producer, altijd aan al hun shows besteden.

“Het is mijn wens om het komende jaar naar buiten te treden met een show die puur genot vooropstelt, een show om te delen met ieder die naar ons komt kijken. We werken aan iets wat iedereen uitzinnig zal maken wanneer ze het horen.”- Lorenzo Cherubini (beter bekend als Jovanotti)

Kaarten kosten 57 en 67 euro.

Kalender

za 23.06.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Vorst Nationaal

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Jovanotti" wordt georganiseerd door Gracia Live