Afficher ce site en français | View this website in English

De Notenkraker

Dit eindejaar brengt Music Hall dé kerstklassieker aller tijden terug naar het theater. De Notenkraker, het klassieke ballet van Pjotr Iljitsj Tsjaikovksi, wordt in een vernieuwende versie gebracht, maar tegelijk blijft de traditie en de geest van het originele ballet behouden. Het resultaat is ongezien groots en magisch, onder de inspirerende leiding van de internationaal gerenommeerde choreograaf en regisseur Martino Müller (o.a. ‘Notre Dame de Paris’).

Martino Müller keert met deze gloednieuwe ‘Notenkraker’ terug naar de oorsprong en essentie van het ballet: een spel van realiteit en fantasie. Hij vertaalt het feeërieke verhaal in een groots spektakel, met kleurrijke en warme decors en kostuums, indrukwekkende choreografieën uitgevoerd door topdansers, en tal van poëtische momenten. Kortom: een verrukkelijk familiespektakel.

Matt Dunkley, orkestleider, componist en arrangeur (van o.a. ‘Pirates of the Caribbean’, ‘Moulin Rouge’, ‘Batman: The Dark Knight’ en ‘Peter Pan, The Never Ending Story’) nam de taak op zich om, met heel veel respect, de muziek van Tsjaikovski te bewerken voor het publiek van vandaag en opnieuw op te nemen met groot orkest. Wat de hele voorstelling net nog een tikkeltje magischer maakt.

Het verhaal

Gebaseerd op het sprookje ‘De Notenkraker en de Muizenkoning’ van Hoffman, vertelt dit ballet het verhaal van Clara Staalboom die op kerstavond een mooie houten notenkrakerpop krijgt van haar peetvader.

’s Nachts kan Clara niet slapen. Ze sluipt de woonkamer binnen en wanneer de klok middernacht slaat, komt de Notenkraker tot leven en bevinden ze zich plots middenin een gevecht tussen peperkoeken soldaten en het leger van de Muizenkoning, de aartsvijand van de Notenkraker. Met de hulp van Clara kan de Notenkraker de Muizenkoning verslaan en verandert hij in een knappe prins. Samen trekken ze naar Snoepgoedland en beleven ze de tijd van hun leven totdat ze terug naar huis gaan en Clara ontwaakt uit een mooie droom… Maar was het wel een droom?

Kaarten kosten 29, 39, 49, 59 en 69 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

vr 28.12.2018 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - aan te kondigen
Show - 20:00

Vorst Nationaal

in verkoop

Tele Ticket Service

za 29.12.2018 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - aan te kondigen
Show - 15:00

Vorst Nationaal

in verkoop

Tele Ticket Service

In onze andere zalen

wo 02.01.2019 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 14:00
Show - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

do 03.01.2019 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 14:00
Show - 15:00

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

do 03.01.2019 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 19:00
Show - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"De Notenkraker" wordt georganiseerd door Music Hall