Afficher ce site en français | View this website in English

Mobiliteit – Klik hier voor de situeringsplattegrond

Te voet, met de fiets of de step

Voor wie op wandelafstand woont of werkt, is de meest ideale manier om Vorst Nationaal te bereiken te voet. Geen files, geen parkeerproblemen!

Je kan ook gebruikmaken van de fietsen die door de stad Brussel ter beschikking worden gesteld.

Of kom met een elektrische step. Ook handig om de laatste kilometers af te leggen vanaf het treinstation, de bushalte of een Park + Ride. In Brussel zijn verschillende deelstepbedrijven actief.

Info over deelfietsen, deelsteps, deelauto’s, carpooling en dergelijke meer in Brussel

Met de taxi

Collecto is een collectieve taxidienst die zeven dagen op zeven beschikbaar is tussen 23.00 en 06.00 uur in heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Collecto heeft momenteel 200 vertrekpunten. Eén hiervan is gesitueerd aan Vorst Nationaal.

Reserveer ten laatste 20 minuten voor je gewenste vertrek je rit op het nummer +32 2 800 36 36.

Meer info vind je op www.mobielbrussel.irisnet.be/articles/taxi/.

Brussels Airlines vliegt je naar België

Woon in je Parijs of Barcelona en wil je een concert of voorstelling in onze zaal meemaken? Brussels Airlines biedt je superdeals op vluchten vanuit heel Europa.

Boek vandaag je vlucht op www.brusselsairlines.be

Met het openbaar vervoer – Event Pass

Kom comfortabel en zonder zorgen over een parkeerplaats naar Vorst Nationaal! De MIVB Event Pass is inbegrepen in je concertticket en laat toe om op de dag van een concert of show met het MIVB-netwerk (tram, bus en metro) naar en van Vorst Nationaal te reizen.

Meer info over het openbaar vervoer en de Event Pass

Met de trein

Vorst Nationaal en NMBS lanceren Bravo! Ticket Vorst Nationaal verhoogt zijn inspanningen om de evenementenzaal vlot bereikbaar te maken. Het gaat daartoe een samenwerking aan met NMBS. Voor concerten of shows vanaf september 2019 kunnen bezoekers gebruikmaken van het voordelig Bravo! treinticket. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug met de trein van en naar Vorst Nationaal. Lees verder

Reis met de trein naar Brussel-Zuid. Neem daar de tram 82/32 tot aan de halte Zaman – Vorst Nationaal. Klik hier voor de dienstregelingen.

Er zijn ook treinen tot aan Vorst-Oost. Daarna is het nog maar een kleine 5 minuten stappen tot aan Vorst Nationaal. Meer informatie over de dienstregelingen van de trein vind je op de website van de NMBS.


Met de auto – Klik hier voor meer info

Opgelet! Er vinden wegenwerken plaats op het kruispunt Ruisbroek / Neerstallesteenweg + D’Huartstraat + kruispunt Globelaan / Van Volxemlaan.

Lage-emissiezone (LEZ)

Om de luchtkwaliteit en de volksgezondheid te verbeteren, mogen de meest vervuilende voertuigen sinds 1 januari 2018 niet meer rijden in de lage-emissiezone (LEZ) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het hele grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest valt onder de LEZ (m.a.w. alle 19 gemeenten). De Ring (R0) valt niet onder de LEZ, net als enkele toegangswegen tot transitparkings, waaronder de Parking Stalle, vanwaar je gebruik kan maken van het openbaar vervoer (zie hieronder) om naar de zaal te komen.

Parking Stalle kan je nog bereiken via de Stallestraat (enkel tussen de gewestgrens en de in- en uitgangen van de parking), het Maarschalkdreefje en de Sterstraat (enkel tussen de gewestgrens en de in- en uitgangen van de parking).

Klik hier voor meer info
Klik hier voor de kaart van de LEZ

Maak gebruik van Park+Ride en je Event Pass

Kom je met de auto, parkeer dan op de Stalle Parking en neem daar het openbaar vervoer!

Deze parking bevindt zich juist aan afrit 18 Drogenbos van de Brusselse Ring (GPS-coördinaten: Breedtegraad : 50.7942312 – Lengtegraad : 4.318505899999991). Stap hier op bij de halte Keyenbempt (GO-verkoopautomaat aanwezig) en neem de tram 82 (richting Berchem Station) of de tram 32 (richting Noord Station) tot aan de halte Zaman. Vorst Nationaal laat extra trams inzetten afhankelijk van het verwachte bezoekersaantal.

Klik hier voor meer info over de Event Pass

Kiss+Ride

Bij concerten die een jonger publiek aantrekken voorziet Vorst Nationaal een K+R-formule voor het veilig en efficiënt droppen en terug ophalen van jongeren. De drop off-zone bevindt zich in de Globelaan ter hoogte van de huisnummers 72-76 in 1190 Vorst. Bezoekers stappen op 5 minuten langs de door de politie bewaakte Globelaan naar de zaal. De persoon die brengt kan de auto vervolgens veilig parkeren in de Audi-parkeertoren op de hoek van de Tweede Britse Legerlaan en de Abdissenstraat in Vorst. Deze parking is open vanaf 17.00 uur. Een parkeerticket kost 5 euro. Tegen het einde van het concert (zie timing bij het evenement zelf) kan de persoon die bracht de bezoekers terug opwachten op de esplanade voor de zaal om samen naar de parkeertoren Audi terug te keren. Tip: de autobestuurder kan de tijd tussenin desgewenst doorbrengen in één van de naburige horecazaken.

Parkeren in de buurt

Adres Vorst Nationaal:
Victor Rousseaulaan 208
1190 Vorst

Klik hier voor meer info over de parkeermogelijkheden in de buurt

Carpoolservice

Wil je een lift naar Vorst Nationaal? Ben je chauffeur van dienst en heb je nog vrije plaatsen? Denk aan carpoolen!

Carpoolen is economisch en aangenaam! Het helpt om je ecologische voetafdruk te verkleinen en het verkeer richting onze zaal te verminderen. Vandaar dat we de taxidienst Eventpool maar al te graag ondersteunen.

Schrijf in op www.eventpool.be en zoek het event van je keuze. Post vervolgens je reisroute, vind een reisgezel en leg de tocht samen af!

Carpoolparking is exclusief voorbehouden voor de eerste 10 auto’s met carpoolers (min. 3 pers.) ingeschreven op www.eventpool.be. Details van beschikbare parkeerplaatsen per show kan je raadplegen op www.eventpool.be.

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Raadpleeg www.europcar.be voor meer informatie.