James Blake

Playing Robots Into Heaven

James Blake’s briljante carrière oogt ronduit indrukwekkend. Hij werkte al samen met de meest invloedrijke artiesten van het moment.

James Blake is een graag geziene artiest voor samenwerkingen met zijn collega’s, maar maakt vooral naam met de durf en kwaliteit van zijn eigen werk. Vandaag laat de Engelse artiest een eerste nummer los op de wereld als voorloper van zijn zesde album ‘Playing Robots Into Heaven’, dat binnenkort verschijnt. Van de gelegenheid maakt hij gebruik om een nieuwe tournee aan te kondigen, die ook halthoudt in België. James Blake staat op donderdag 21 september op het podium van Vorst Nationaal.

James Blake’s briljante carrière oogst ronduit indrukwekkend. Zo producete hij nummers op enkele van de meest invloedrijke albums van de afgelopen jaren, waaronder Frank Ocean’s ‘Blonde’, Kendrick Lamar’s ‘DAMN’, alsook JAY-Z’s ‘4:44’ en Beyoncé’s ‘Lemonade’, waarop hij zijn eigen stem ontleende.
Recent werkte hij samen met Metro Boomin op de Spider-Verse soundtrack voor de nummers ‘Hummingbird’ en ‘Nonviolent Communication’ ft A$AP Rocky en 21 Savage.

Maar het is vooral als soloartiest dat hij ons blijft verbazen en verrassen. In 2011 met zijn titelloos debuutalbum als perfecte kennismaking met zijn unieke sound, die goed was voor een uitzonderlijke 9 op 10 score bij Pitchfork en een plaats in de Amerikaanse album lijst top 100 van beste albums van het decennium.
Na 'The Colour In Anything' in 2016 bereikte hij in 2019 nieuwe commerciële hoogtes met 'Assume Form'. Met meer dan 300 miljoen streams in minder dan een jaar leverde het album hem een Grammy-nominatie op in de categorie 'Best Alternative Album'.
Amper twee jaar na zijn vijfde album 'Friends That Break Your Heart', wederom bejubeld door de pers, is de getalenteerde Britse zanger, songwriter, multi-instrumentalist en producer terug met een nieuw meesterwerk, waarvan de eerste single 'Big Hammer' ons alvast een voorproefje geeft. Nieuwe songs én dansbare hits om van te genieten.

Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen
In de huidige venue zijn geen actuele tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief