Romeo & Juliet Suite

Vanaf do 24.10.2024

‘Romeo & Juliet Suite’: Een revolutionaire interpretatie van een tijdloos liefdesverhaal. Benjamin Millepied en L.A. Dance Project brengen hun eigentijdse adaptatie van Shakespeare naar Vorst Nationaa

Na een succesvolle première in Parijs en een wereldwijde triomf, brengen Benjamin Millepied en L.A. Dance Project op 24, 25 en 26 oktober het meesterwerk ‘Romeo & Juliet Suite’ naar Vorst Nationaal in Brussel.

Liefde kent geen grenzen in het hernieuwde 'Romeo & Juliet Suite', een eigentijdse adaptatie van Prokofievs meesterwerk. Benjamin Millepied, voormalig danser bij het New York City Ballet en creatieve kracht achter de bekroonde film ‘Black Swan’, brengt een vernieuwende blik op de tragische liefdesgeschiedenis van Shakespeare.

Per avond wisselt de cast met diverse koppels in de hoofdrollen, waaronder man/vrouw, man/man, en vrouw/vrouw. Millepieds visie is een viering van universele liefde. De choreograaf herinterpreteert de tragische geliefden van Shakespeare als jongvolwassenen in een stedelijke omgeving waar sociale normen hen ervan weerhouden hun liefdesverhaal te beleven.

L.A. Dance Project, een collectief dat bekendstaat om zijn innovatieve en multidisciplinaire aanpak, gebruikt een projectiesysteem dat zorgt voor een grensverleggende ervaring waarbij live gefilmde dansers op het podium en op scherm met elkaar versmelten. Op de muziek van Prokofjev transformeert het podium tot een canvas waar real-time uitgezonden scènes uit onverwachte hoeken van het theater afwisselen met live optredens. De choreografie navigeert tussen film, dans en theater. Dit resulteert in een meeslepend perspectief op de onmogelijke liefde waarbij de grenzen tussen realiteit en fictie vervagen.

Mis deze klassieker niet en laat je vervoeren door Millepieds revolutionaire visie op een tijdloos liefdesverhaal, gepresenteerd door een van de meest invloedrijke dansgezelschappen van het moment.

Vanaf do 24.10.2024Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorMB Presents

venues.vip.name

Aangeboden door be•at

do 24.10.2024 20:00
301,86

The be•at VIP Experience

Geniet van een zorgeloze avond met je be•at VIP Experience!

(dit is de prijs per persoon)

The be•at VIP Experience
Kopen

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief