Swan Lake 2024

In het nieuwe seizoen presenteert het Internationaal Festival Ballet opnieuw een bijzonder pareltje van klassiek ballet: 'Het Zwanenmeer'.

De onsterfelijke balletklassiekers van Pjotr I. Tsjaikovski zijn over de hele wereld bekend en blijven mensen van alle leeftijden betoveren. Iedereen kent het romantische verhaal van 'Het Zwanenmeer' met de witte en de zwarte zwaan. Het is synoniem geworden met de elegantie van klassiek ballet op het hoogste niveau. De eeuwenoude slaap van Doornroosje, waaruit alleen de liefde van een prins haar kan redden, boeit het publiek al generaties lang. En het verhaal van het ballet ' De Notenkraker' biedt de perfecte winter- en kerstmagie voor het hele gezin. De unieke voorstellingen van het International Festival Ballet brengen populaire balletten tot leven in ravissante schoonheid en perfectie.

Klassiek ballet kent een lange traditie in Rusland, die ook nu nog gevierd wordt. Het land heeft vele gerenommeerde prima ballerina's, dansers en choreografen voortgebracht. De gerenommeerde Russische balletscholen staan bekend om hun hoge normen en strengheid, en de studenten om hun prestatiedrang, hun ambitie en hun enorme talent. Ook de 42 dansers van het International Festival Ballet hebben deze harde school doorlopen, of het nu de Vaganova Academie in St. Petersburg, de Moscow Academy of Choreography, de Ufa Ballet School of de Perm Ballet Academy betreft. Ze hebben allemaal gewerkt in de belangrijkste ballettheaters van Rusland, Oekraïne en Moldavië en hebben talloze prijzen gewonnen op internationale balletfestivals en wedstrijden. Samen zijn zij uitgegroeid tot een van de meest esthetisch en technisch succesvolle balletgezelschappen, niet alleen in Ost Europa, maar ook in de wereld als onderdeel van het International Festival Ballet. Naast een absoluut nauwkeurige danstechniek onderscheidt dit ballet van hoog niveau zich door een harmonieus en consistent totaalbeeld en een elegante lichtheid. Het Internationaal Festival Ballet schittert met een perfecte dansvoorstelling die het publiek de adem beneemt.

Festival Orchestra

Het Festivalorkest is opgericht door getalenteerde musici uit Moldavië, Hongarije, Oekraïne en Letland. De artistiek directeur en chef-dirigent is een gerenommeerde dirigent, Maestro Normunds Vaicis. Het repertoire van het orkest omvat werken van Ravel, Debussy, Rimsky-Korsakov, Tsjaikovski, Massenet, Faure en Albegis, Gounod en vele anderen. Muziek uit klassieke balletten zoals Het Zwanenmeer, Notenkraker, Doornroosje, Giselle, Don Quichot en vele andere staat centraal in het repertoire. Het orkest heeft samengewerkt met gerenommeerde balletensembles uit Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Het festivalorkest heeft met veel succes opgetreden in Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Duitsland, Luxemburg en andere Europese landen en heeft zich, ondanks zijn relatief kleine omvang, gevestigd als een van de beste balletorkesten van Europa. In de nabije toekomst zullen zij voor het gerenommeerde International Festival Ballet gezelschap Russische balletseizoenen uitvoeren in Scandinavië, België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk.

Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen
In de huidige venue zijn geen actuele tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief