Carmina Burana

zo 28.12.2025

‘Carmina Burana’ is het meesterwerk van Carl Orff. Een orkest, een koor, solisten en dansers bezorgen je een avond vol passie en kippenvelmomenten. Mis deze unieke ervaring niet!

Laat je meeslepen door de wervelwind van Carmina Burana! De meeslepende muziek, de prachtige beeldende tekst en de betoverende choreografieën nemen je mee op een reis door de middeleeuwen. Van liefdesliedjes tot drinkliederen, ‘Carmina Burana’ is een onvergetelijke ervaring.

Franceconcert presenteert 'Carmina Burana', een van de populairste muzikale en choreografische meesterwerken van de 20ste eeuw.

'Carmina Burana' is gebaseerd op een verzameling lyrische gedichten en werd gecomponeerd door Carl Orff tussen 1935 en 1936. Dit meesterlijke werk werd voor het eerst gepresenteerd in 1937 in de Opera van Frankfurt en heeft sindsdien niemand onberoerd gelaten. Het bekendste deel 'O Fortuna', dat aan het einde van het stuk wordt hernomen, is vandaag wereldberoemd.

Deze profane en Latijnse liederen, met passie en kracht vertolkt door koren en solisten, vertellen ons een verhaal over leven en dood, het lot en vooral de liefde. Ongeveer 200 artiesten zingen over de vreugde van de terugkeer van de lente en de geneugten van alcohol, spelen met het rad van het lot, dansen liefde en lust. Deze nieuwe productie grijpt de sensualiteit en emotie van dit muzikale fenomeen aan om te laten zien dat muziek, beweging en spraak onafscheidelijk zijn.

Dit originele en vurige stuk, een groot succes van de 20ste eeuw dat over de hele wereld werd gespeeld, gaat vanaf november 2025 op een grote Europese tournee.

zo 28.12.2025Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorFRANCECONCERT

Ook in andere zalen

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief