Fontaines D.C.

Romance European Tour 2024

vr 15.11.2024

Fontaines D.C. komt naar Vorst Nationaal. Met de release van hun vierde studioalbum 'Romance' in het verschiet, belooft dit concert een onvergetelijke beleving te worden. Wees er ook bij!

Special Guest: Wunderhorse

It's not a lucid dream, maar realiteit... Fontaines D.C. komt terug naar België! Op vrijdag 15 november staat de Ierse postpunkband op het podium van Vorst Nationaal in Brussel. En bovendien nemen Grian Chatten en co hun goede vrienden, de Engelse rockband Wunderhorse, mee op het podium als special guest!

De bandleden van Fontaines D.C. leerden elkaar kennen als leerlingen in een muziekcollege in, de bandnaam verraadt het al, Dublin City. Al snel groeiden ze naar elkaar toe door hun gemeenschappelijke liefde voor poëzie. Het vijftal bracht zelfs eerst twee dichtbundels uit voor ze samen muziek begonnen te maken. Door de combinatie van hun liefde voor muziek en poëzie werd in 2014 Fontaines D.C. geboren.

Enkele dagen geleden kondigden de boys uit Dublin nog de release van hun vierde studioalbum aan. 'Romance' zal deze zomer op de wereld losgelaten worden op 23 augustus. Het nieuwe album gaat, volgens zanger Grian Chatten, over het beschermen van romantiek te midden van chaos en het naderende einde van de wereld. Het onderzoekt concepten van liefde-relaties, vervreemding-identiteit en fantasie-werkelijkheid. Een eerste voorproefje kregen we al in de vorm van nieuwe single 'Starburster'. Geïnspireerd door een paniekaanval die de zanger had in het treinstation St. Pancras in Londen, geeft de single ons al een inkijk in de muzikale stijl van het nieuwe album. Kom op vrijdag 15 november in Vorst Nationaal meegenieten van dit nieuwe hoofdstuk in het verhaal van Fontaines D.C.!

vr 15.11.2024
  • Deuren open18:30
Bekijk alle timings

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorLive Nation

Timings

vr 15.11.2024 18:30

  • Deuren open18:30

Alle timings zijn onder voorbehoud.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief