Lizzy McAlpine

The Older Tour

zo 13.10.2024

Lizzy McAlpine werd bekend dankzij Instagram en TikTok, maar is intussen een household name voor iedereen die ooit al een gebroken hart had. Zie haar live aan het werk in Vorst Nationaal.

Singer-songwriter Lizzy McAlpine komt op zondag 13 oktober naar Vorst Nationaal. Met de toekomstige plaat ‘Older’ zal de jonge Amerikaanse gegarandeerd de Brusselse muziektempel stil krijgen.

Lizzy McAlpine heeft zich de voorbije jaren al gretig in de gezellige slaapkamers van heel wat folkpop-liefhebbers kunnen nestelen, want de faam van de 24-jarige songschrijver is vooral via TikTok en Instagram gegroeid. Ondanks het kleine scherm waarop de filmpjes te zien waren, was de online liefde voor haar integere en breekbare nummers meteen groot. Debuutplaat ‘Give Me a Minute’ werd uitgebracht in 2020, en dat jaar bracht helaas weinig kansen om de muziek tot een livepubliek te brengen. Daarom was de impact van opvolger ‘Five Seconds Flat’ des te groter, met 14 nummers over gebroken harten, verpakt in fragiele melodieën en eerlijke emotionele uitbarstingen. Lizzy kon meteen o.a. Phoebe Bridgers en John Mayer als fan meerekenen, en werkte intussen samen met Finneas, Noah Kahan en Niall Horan. Het nummer ‘ceilings’ groeide uit tot hét heartbreak-lied van een generatie.

Nu is er alvast de nieuwe single ‘Older’, en in april wordt het gelijknamige album uitgebracht. Lizzy wil met deze plaat terug naar het knusse gevoel van de donkere slaapkamer, waar het allemaal begon en waar de openhartige emoties het meeste ruimte krijgen. Het wordt een intieme avond op zondag 13 oktober in Vorst Nationaal.

Per ticket gaat €1 naar het liefdadigheidsproject The Ally Coalition (TAC), die zich inzet voor de jonge LGBTQ-community.

zo 13.10.2024Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorFKP Scorpio

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief