The Show, A Tribute to ABBA

Vijftig jaar sinds ABBA het Eurovisiesongfestival won met het aanstekelijke Waterloo. Dat moet gewoon gevierd worden!

Sinds hun ontstaan 50 jaar terug is de muziek van ABBA nog steeds levend en ontzettend populair. 'THE SHOW — a tribute to ABBA' brengt op 17 mei 2024 in Vorst Nationaal een eerbetoon aan de 50st verjaardag van ABBA's doorbraak, hun legendarische muziekcollectie en het succesvolle verhaal van deze iconische popgroep. De jubileumshow zal een overzicht brengen van ABBA's grootste hits aller tijden en zelfs nummers van het gloednieuwe album Voyage, dat in 2021 werd uitgebracht.

THE SHOW zag het levenslicht in 2001 en heeft intussen een indrukwekkende 20 jaar vol wereldwijd succes achter de rug. Met bijna 800 concerten in 50 landen en meer dan 2 miljoen verkochte tickets heeft THE SHOW de muziek van ABBA een heel nieuw leven gegeven. THE SHOW trakteert het publiek op de grootste hits van ABBA in een 2 uur durend spektakel. Het is een liveconcert dat de evolutie van ABBA volgt, van vóór het Eurovisiesongfestival tot hun grote internationale succes. Enkele van de grootste hits op het menu zijn Waterloo, SOS, Mamma Mia, Dancing Queen, Money Money Money en Knowing Me Knowing You, met daarnaast nog enkele verrassingen uit het enorme repertoire van ABBA.

"ABBA is geliefd en bekend over de hele wereld. Vanaf het begin wilden we dat eren door de perfecte illusie van de originele ABBA te creëren. Het publiek zal onze visie ervaren van hoe ABBA eruit zou zien met moderne technologie en lichten en nog steeds met die fantastische en bekende ABBA sound." — producent Kenneth Svoldgaard.

THE SHOW is niet zomaar een zoveelste goedkope ABBA-lookalike. Wat THE SHOW echt van de rest onderscheidt, is dat de twee zangeressen niet alleen sterk op Agnetha en Anni-Frid lijken, maar dat ze ook zo gelijkaardig zingen dat zelfs de meest kritische fans meteen overtuigd zijn. De twee zangeressen wonnen een grote Zweedse talentenjacht met hun act als de ABBA-
dames, en nu delen ze in THE SHOW hun talent met de wereld.

De muziek in THE SHOW wordt gespeeld door de Zweedse band Waterloo, gesteund door The National Symphony Orchestra of London onder leiding van musicalregisseur Matthew Freeman. Voor dat extra originele tintje verschijnen verschillende originele ABBA-muzikanten als gastperformers in THE SHOW, iets dat uniek is aan deze tributeband.

Het publiek kan zich verheugen op de ervaren gitarist Lasse Jonsson:  Lasse Jonsson heeft meegewerkt aan de opnames van ABBA’s meest recente album Voyage, en speelde in de musicals "Mamma Mia" en in "Mamma Mia — The Movie". Hij werkte bovendien mee aan de opnames en soundtrack van Mamma Mia 1 en 2. Naast de musicals die Björn en Benny opvoerden, speelde Lasse ook in Hyde Park toen ABBA werd gevierd door artiesten als Kylie Minogue, Elaine Page en Chaka Khan en diverse andere artiesten.

Met meer dan 2 miljoen verkochte tickets geldt THE SHOW zeker als een groot publiekssucces, en de voorstelling heeft bovendien officiële erkenning gekregen. In 2010 kreeg THE SHOW de prijs voor beste show tijdens de Limelight Awards.

Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen
In de huidige venue zijn geen actuele tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief