Afficher ce site en français | View this website in English

ZZ Top 50 Years with ZZ Top

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

WEGENWERKEN! Kruispunt Ruisbroekweg / Neerstalleweg / Neerstalleweg

Voorprogramma: Larkin Poe

Europese tournee n.a.v. het 50-jarig bestaan van het Texaanse trio

In 2019 mag ZZ Top, dat rond het Texaanse Houston gevormd en inmiddels in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen werd, 50 kaarsjes uitblazen. De bluesrockiconen spelen al sinds 1969 met dezelfde bezetting en maken zich op voor een uitgebreide zomertournee door Europa om deze mijlpaal in hun ongeëvenaarde carrière te vieren.

De tournee is gepland om begin juni van start te gaan in Scandinavië, om vervolgens koers te zetten naar Centraal-Europa en eind juli te eindigen in het VK. De meeste haltes in de Europese tournee worden binnenkort bekendgemaakt.

Naar alle verwachtingen zal het trio, dat de voorbije vijf decennia in onveranderde bezetting speelde (met zanger-gitarist Billy F Gibbons, bassist Dusty Hill en drummer Frank Beard (of “the man with no beard”)), in een tiental landen optreden in vier weken tijd.

ZZ Top staat bekend als de band met de meest stabiele bezetting in de geschiedenis van de rockmuziek. Kort na de split van Moving Sidewalks – Gibbons’ psychrockband uit Houston – wist de zanger Hill en Beard te strikken (toen nog leden van de band American Blues uit Dallas). Samen vormden ze ZZ Top. Vijftien studioalbums, 30 miljoen verkochte albums en 50 jaar later is “That Little Ol’ Band from Texas” nog altijd springlevend en brengt het gezelschap klassiekers als ‘La Grange’, ‘Legs’, ‘Sharp Dressed Man’ en ‘Tush’ naar muziekliefhebbers over de hele wereld.

Billy Gibbons blikt terug op het verleden van de band, maar kijkt ook uit naar de Europese tournee. “We zijn al 50 jaar bezig, en het lijkt erop dat we toch vrij goed worden in ons vak! We kijken er net zo veel naar uit om in Barcelona op te treden deze zomer, als toen we ons in ’69 opmaakten voor een optreden in Beaumont, Texas. De baarden zijn misschien wat langer, maar verder is er nog niet veel veranderd. Hopelijk blijft dat zo.”

Kaarten kosten 69 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

di 25.06.2019

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:00

Vorst Nationaal

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"ZZ Top - 50 Years with ZZ Top" wordt georganiseerd door Gracia Live