Marco Mengoni eindigt volgens Spotify op tweede plaats tijdens het Eurovisiesongfestival.

Marco Mengoni wordt tweede op het Eurovisiesongfestival... volgens Spotify

10.05.2023

Zweden gaat dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen, althans volgens Spotify. De streamingdienst doet elk jaar een gok over de winnaar, gebaseerd op het aantal streams op hun platform.

Marco Mengoni, die met 'Due Vite' Italië vertegenwoordigt, wordt volgens Spotify tweede en 'Queen of Kings' van de Noorse Alessandra derde.

Maar algoritmes zijn natuurlijk niet perfect. Spotify heeft er namelijk al een paar keer flink naast gezeten. Vorig jaar riep het Italië uit tot winnaar in plaats van Oekraïne. En dit jaar voorspelde het dat Nederland met 'Burning Daylight' vijfde zou eindigen, terwijl Mia Nicolai en Dion Cooper de finale niet eens haalden.

Twee jaar geleden had Spotify het wél bij het juiste eind, door Måneskin als winnaar uit te roepen. Zal Italië dit jaar met Marco Mengoni opnieuw de hoofdvogel afschieten? We zullen het zaterdag weten.

Wat de uitkomst ook is: op 21 oktober kan je Marco Mengoni in elk geval aan het werk zien in België, want dan komt de Italiaanse ster naar Vorst Nationaal.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief