Nieuwe albums, single releases en een flinke dosis musicalmagie in het wekelijks popnieuws!

Nieuwe albums, single releases en een flinke dosis musicalmagie in het popnieuws

12.04.2024

Het is een eer om jou Britt, onze nieuwe popnieuws curator, voor te stellen. Here goes.

Groot nieuws voor de fans van Tourist LeMc! Noteer alvast 24 mei in je agenda want dan komt zijn langverwachte album 'Onderweg' uit. Het wordt een meeslepende mix van 20 eigen gouden hits samen met gloednieuwe covers uit het tiende seizoen van 'Liefde Voor Muziek'. “Voor diegenen die me nog niet kennen, voor zij die me nog beter willen leren kennen en zelfs voor zij die m’n muziek al van achter naar voor kennen", aldus Tourist LeMC.

Koop nu je tickets voor Tourist LeMC op 12 december in Capitole Gent.

—-

Ben jij onlangs toegevoegd aan het 'beste vrienden' verhaal van Billie Eilish? Dan mag je er zeker van zijn dat je deel uitmaakte van een slimme marketingtruc! Met deze zet gaf de zangeres haar fans een voorproefje van mogelijk nieuws over haar nieuwe album. En dat nieuws is nu bevestigd! Deze week heeft Billie haar derde album aangekondigd, genaamd 'Hit Me Hard and Soft', dat op 17 mei zal verschijnen.

Heb je de Instagram-verhalen van Billie gemist? Geen zorgen, je kunt ze hier terugvinden.

—-

Nog meer nieuwe muziek in aantocht! Perrie Edwards, voormalig lid van Little Mix, stapt de solowereld binnen met haar debuutsingle 'Forget About Us'. Na een laatste tour in 2022 besloot de meidengroep na 10 jaar tijdelijk uit elkaar te gaan. Of ze ooit weer samen zullen komen, blijft voorlopig onbekend.

Benieuwd naar Perrie’s solosingle? Beluister haar nieuwe nummer hier.

—-

Ook Camille Dhont bracht deze week een nieuwe single uit! Haar nieuwe nummer 'Insomnia' gaat over slapeloosheid en de continue gedachten van een bepaalde persoon, waardoor het moeilijk is om in slaap te vallen zonder diegene naast je. Intussen sijpelt ook meer nieuws over haar shows in het Sportpaleis binnen.

Camille komt op 4 en 5 mei naar het Sportpaleis.

—-

Popster Olivia Rodrigo startte vorige week haar nieuwe tour in een van 's werelds bekendste evenementenhallen, Madison Square Garden in New York City. Met vier uitverkochte shows in dit stadium brengt Olivia haar GUTS World Tour naar een spectaculair niveau.

Bovendien verraste ze nog eens haar fans met een speciaal gastoptreden van Noah Kahan voor een duet van ‘Stick Season’.

Olivia Rodrigo live zien optreden met haar GUTS World Tour? Op 21 en 22 mei 2025 verovert ze voor de allereerste keer het Sportpaleis.

—-

GEZOCHT! Altijd al jouw muzikale dromen willen waarmaken? Grijp nu je kans want Student Kick Off zoekt talentvolle bands voor de Student Band Clash. De voorwaarde? Minstens de helft van de bandleden moet ingeschreven staan aan een Gentse (hoger)onderwijsinstelling. De winnende band zal schitteren op 25 mei tijdens de Student Kick Off op Sint-Pietersplein in Gent. Inschrijven kan tot en met 26 april.

—-

Op zoek naar een memorabele uitstap? Dan ben je hier aan het juiste adres want volgende week zaterdag op 20 april veroveren 6 K-Pop bands het Sportpaleis met het Music Bank Festival!

Music Bank in Sportpaleis Antwerpen op 20 april 2024.

—-

Ook James Cooke ontvangt je volgende week graag met open armen tijdens de tweede editie van ‘James De Musical - Live on Stage’. Verwacht je aan een geweldig ensemble, spectaculaire podiumacts, live muziek en vier speciale gasten, waaronder Karen Damen, Gert Verhulst, Niels Destadsbader en Metejoor.

Op 19 en 20 april speelt 'James De Musical - Live on Stage' in de Lotto Arena.

—-

Van een musicals gesproken! ‘Shrek De Musical’ komt naar onze theaters in het najaar van 2025. Stap in de wereld van Shrek, Ezel en Fiona en duik mee in een onvergetelijk avontuur vol humor, spanning en liefde. Ontdek hier de cast van 'Shrek de Musical'.

'Shrek De Musical' speelt op 7 en 8 juni 2025 in Stadsschouwburg Antwerpen, op 14 en 15 juni 2025 in Trixxo Theater in Hasselt en op 21 en 22 juni 2025 in Capitole Gent.

^BDM

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief