The 1975

Still…At Their Very Best Tour

Na een meer dan gesmaakte passage op de mainstage van Rock Werchter deze zomer, kondigt The 1975 hun terugkeer aan.

Support Act: Been Stellar

Na een meer dan gesmaakte passage op de mainstage van Rock Werchter deze zomer, kondigt de Engelse band The 1975 hun terugkeer naar de zalen aan. Het kwartet, altijd in vervoering en klaar om er een lap op te geven, verovert Vorst Nationaal op 3 maart 2024 met hun “Still…At Their Very Best Tour”! Een datum om met rood in de agenda te noteren!

Dit is het verhaal van vier jeugdvrienden uit Zuid-Manchester, die al sinds hun tienerjaren de muren van hun repetitiezaal door elkaar schudden. In 2002 roepen Matty Healy, Adam Hann, Ross MacDonald en George Daniel zichzelf uit tot The 1975, met als inspiratie de gedichten uit Jack Kerouacs 'On the Road'. In 2012, en met dank aan hun aanstekelijke energie, hebben ze al enkele spraakmakende liveoptredens op hun naam staan, waarna in 2013 hun gelijknamig debuutalbum verschijnt. Singles “Sex”, “Robbers” en “Chocolate” en voorprogramma’s van Muse en The Rolling Stones openen de deur naar succes. Het album is dan ook een absolute hoogvlieger waarmee ze bovenaan de hitlijsten in Engeland komen te staan. Ze brengen een reeks albums uit en rijgen de nominaties (voor de Brit Awards, de Mercury Prize, Grammy Awards, etc.) en prijzen aan elkaar. Het tijdschrift Rolling Stone beschrijft hen zelfs als "de pioniers van de moderne poprock" en ze worden uitgeroepen tot "Band of the Decade" tijdens de NME Awards van 2020.

Tegenwoordig tourt The 1975 de wereld rond met hun vijfde album in de hand en spelen ze overal voor uitverkochte zalen. Het vorig jaar uitgebrachte 'Being Funny in a Foreign Language' gaf hen een nieuw elan. De groep heeft zich niet alleen gevestigd als een steunpilaar van de internationale rock/popscene, maar draagt ook hun steentje bij met hun ideeën over tolerantie en openheid. The 1975 is een niet te missen, bewonderenswaardige band geworden. Zie ze live in Vorst Nationaal op 3 maart!

Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen
In de huidige venue zijn geen actuele tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief