Blackwave. en Compact Disk Dummies strijden tegen elkaar in de Red Bull Soundclash in de Lotto Arena.

Blackwave. en Compact Disk Dummies strijden tegen elkaar in de Red Bull Soundclash

08.05.2024

Wie zijn blackwave. en Compact Disk Dummies? Wat staat hen tijdens de Red Bull Soundclash te wachten? Maak kennis met beide bands én hun uitdagingen tijdens deze editie van Red Bull Soundclash.

blackwave.

De adelbrieven van blackwave. spreken boekdelen over hun talent een publiek vakkundig in te pakken. Vanaf de blauwe kant van de Lotto Arena vuren Jean, Willem en hun liveband straks een funky mix van hiphop, soul én leuke surprises af op de broertjes Coorevits.

"Samen optreden, maar toch tegen elkaar, da's zo nice", aldus blackwave. "Zowel wij als Compact Disk Dummies zijn heel sterk in versatility, nieuwe dingen proberen. Het wordt interessant om te zien wie aan het langste eind trekt bij de verschillende rondes. Maar we geloven heel hard in onze fans. Onze optredens zijn altijd een feest, ons publiek gaat zó wild. We verwachten dat onze tegenstanders het onderste uit de kan gaan halen, maar wij gaan voor niets minder."

Compact Disk Dummies

In the red corner vind je Compact Disk Dummies! Janus en Lennert Coorevits zijn de grote podia in België meer dan gewend. Het duo wil met hun opzwepende electropop de decibelmeter na elke ronde in hun voordeel tilt doen slaan. Ze braken al in 2013 door met The Reeling en brachten net nog hun derde langspeler uit: 'The Signal'.

"Het concept van Red Bull SoundClash is ons op het lijf geschreven", aldus Janus en Lennert. "We experimenteren heel graag, niet alleen met onze eigen muziek maar ook met nummers van andere artiesten. Ik voel dat we hier klaar voor zijn. En hoewel blackwave. iets helemaal anders doet dan wij, is er wel enorm veel wederzijds respect. Er zijn een paar rondes die we nu al héél spannend vinden. The Take-Over bijvoorbeeld. Dat is technisch bijzonder moeilijk dus we zijn benieuwd hoe dat gaat verlopen… Maar we gaan elke ronde winnen hoor. (Lacht)."

The Warming-up

De THE WARMING-UP telt niet mee voor punten. Elke band speelt twee nummers uit hun eigen repertoire om het publiek de dansvloer al even te laten testen!

Ronde 1: The Cover

En dan begint het pas echt. Het principe van THE COVER is simpel: de dj kiest een nummer dat elke band in geheel eigen stijl moet coveren. Wie krijgt van het publiek het eerste punt van de avond?

Ronde 2:The Take-over

Tijdens THE TAKE-OVER start de ene band een eigen nummer, maar neemt de andere halverwege de track over. Mét een eigen twist. Het publiek kiest daarna welke band het meeste indruk maakt met hun versie van een nummer van de andere band.

Ronde 3: The Hack

THE HACK is iets speciaals. De bands dringen elkaars setlist binnen en beslissen voor elkaar welk nummer ze in welke versie moeten brengen. Vleugelpiano's, 100-koppige koren, torenhoge Marshall stacks that go up to eleven… Wie brengt de meest
verrassende versie van een eigen track? Jij beslist!

Ronde 4: The Clash

Bij THE CLASH is de dj aan zet. Die kiest drie genres waarin de bands telkens een nummer moeten brengen. Reggae? Gabber? Progressieve metal? Drum 'n Bass? Na de drie nummers van elke band joelt het publiek in de decibelmeter om een winnaar te kiezen.

Ronde 5: The Wildcard

THE WILDCARD is het ultieme wapen van elke band. Een secret guest met een grote naam die de tegenstand vakkundig komt wegspelen tijdens een unieke collab. Dat kan een nummer van Compact Disk Dummies of blackwave. zijn, maar ook eentje van de gast in kwestie. De apotheose en het doorslaggevende punt van deze Red Bull SoundClash?

Koop nu je tickets voor Red Bull Soundclash.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief