Shaggy is één van de artiestennamen die Night of the Proms vandaag bekendmaakt.

Eurythmics, Shaggy en Niels Destadsbader eerste namen voor Night of the Proms 2024

17.06.2024

De 38ste editie van Night of the Proms brengt dit jaar een onvergetelijke line-up naar het Sportpaleis! Bereid je voor op de iconische beats van Eurythmics' Dave Stewart, de zomerse vibes van reggae-ster Shaggy, de betoverende klanken van pianovirtuoos Louis Philippson en de Vlaamse charme van zanger en presentator Niels Destadsbader. En dat is nog maar het begin. Meer artiesten worden binnenkort bekendgemaakt.

Dave Stewart is een levende legende. Met zijn Eurythmics repertoire brengt hij hun grootste hits naar het Antwerpse Sportpaleis. Hij brengt topstem Vanessa Amorosi mee om enkele classics te brengen als ‘Sweet Dreams’, ‘Here Comes The Rain Again’, ‘When Tomorrow Comes’ en ‘There Must Be An Angel’.

Ook niemand minder dan Shaggy staat dit jaar op de affiche. Met hits als 'Boombastic', 'It Wasn't Me', 'Angel', 'Hey Sexy Lady' en 'I Need Your Love' is een feest verzekerd. Naast zijn eigen successen werkte Shaggy ook samen met tal van andere grote artiesten, waaronder Sting, Janet Jackson, Ali G en Karol G.

Zanger, acteur en televisiepresentator Niels Destadsbader neemt dit jaar de presentatie op Night of the Proms voor zijn rekening. Zijn muzikale carrière kreeg vleugels toen hij in 2016 zijn eerste album uitbracht. Hits als 'Speeltijd', 'Verover mij' en 'De wereld draait voor jou’ maken hem een vaste waarde in de Vlaamse muziekwereld.

De 19-jarige Duitse pianist Louis Philippson is een TikTok-fenomeen dat klassieke muziek op speelse wijze naar een breed publiek brengt. Zijn talent werd ontdekt toen hij 7 was, wat hem een plek opleverde aan de prestigieuze Robert Schumann Musik Hochschule in Düsseldorf. Geïnspireerd door componisten zoals Ludovico Einaudi en combineert hij klassieke melodieën met moderne pop- en soundtracks.

Night of the Proms presenteert op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 november 2024 onder meer Eurythmics (Dave Stewart), Shaggy, Louis Philippson (piano) en zanger/presentator Niels Destadsbader.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief