Sandrine Van Handenhoven vertolkt de rol van heks in de musical Rapunzel.

Sandrine Van Handenhoven: "Heel plezant om een slechterik te spelen"

27.03.2024

Deze maand gaat de musical ‘Rapunzel’ van start met in de hoofdrollen Helle Vanderheyden, die Rapunzel vertolkt, en Sandrine Van Handenhoven. Zij neemt het personage van de heks voor haar rekening.

Sandrine, kan je wat meer vertellen over jouw personage?

“Zeker! De heks is een zeer complex persoon die veel heeft meegemaakt in haar leven. Daardoor is ze heel biter geworden. Ze gunt andere mensen niets, vooral geen liefde omdat ze dat zelf nooit gekend heeft. Het personage is een gekwetste ziel die niets geleerd heeft uit alle gebeurtenissen uit haar leven. Ze vertaalt deze ervaringen naar giftigheid naar andere mensen toe. Vermits zij geen geluk had in het leven, mogen andere mensen dat ook niet hebben.”

Hoe voelt het om de rol van slechterik te spelen?

“Zeer plezant omdat ik dat nog nooit gedaan heb! Toen Stany Crets mij vroeg voor deze rol, overtuigde hij mij door zijn enthousiasme. Het is een grote uitdaging om zo’n personage te vertolken. Je kan er zoveel mee doen, vermits het echt ‘over the top’ mag zijn. Er ziten bijvoorbeeld enkele scènes in met veel geschreeuw, waardoor je het personage een groots karakter kan geven. Dat is heel erg leuk om te doen.”

Heb je altijd al gedroomd om eens zo’n rol te vertolken?

“Ik heb er eerlijk gezegd nooit bij stilgestaan om verder te gaan in musicals in het algemeen. In 2010 speelde ik voor de eerste keer in een musical, namelijk die van ‘Notre Dame de Paris’. Dat was een nieuwe wereld die open ging, vermits het echt buiten mijn comfortzone was. Ik ging toen heel sporadisch eens naar klassieke musicals kijken en was enkel met mijn zangcarrière bezig. Eens ik de eerste rol te pakken had, kwamen er nog verschillende andere uitdagingen op mijn pad zoals Josephine Baker, The Zoo of Life, Dreamgirls …”

Zijn musicals iets wat je in de toekomst nog meer wil doen?

“Ja, maar enkel als ik er een goed gevoel bij heb. Het personage moet bij mij passen. Omdat ik de laatste jaren meer en meer acteerervaring heb opgedaan, begint dat nu ook een nieuw verhaal te worden. ‘Josephine Baker’ was een personage dat volledig bij mij paste, net zoals mijn personage in ‘Hairspray’. Mijn rol in ‘14-18’ zal iets helemaal anders zijn, dus dat is uitdagend. Blij dat deze kansen op mijn pad zijn gekomen door mijn rol als Josephine Baker.”

Zorgen de kostuums, make-up en het decor ervoor dat je je helemaal kan inleven in je rol?

“Ja, dat is echt zo. Al die zaken helpen om in de wereld van het personage terecht te komen. Vanaf de eerste keer dat je een pruik past of dat je de make-up gaat uitproberen, heb je het gevoel dat je steeds meer in de huid van het personage kan kruipen.”

Koop nu je tickets voor de musical 'Rapunzel'.

^MN


Laat via dit formulier weten welke verhalen en welk nieuws jij hier graag wil lezen.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief