In totaal voerde de MIVB/STIB 375,8 miljoen ritten uit, een stijging met 11 procent.

Tram wint aan populariteit dankzij vrijetijdsactiviteiten

13.06.2024

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB/STIB verspreidde deze week haar 'Jaarverslag 2023'. In totaal voerde de MIVB/STIB 375,8 miljoen ritten uit, een stijging met 11 procent. "De stijging is vooral uitgesproken tijdens het weekend en 's avonds, door de toename van het aantal vrijetijd gerelateerde verplaatsingen die hoofdzakelijk buiten de spitsuren gebeurden. Die stijging is mogelijk gemaakt door een aanzienlijke verhoging van de frequenties tijdens de daluren op tramlijnen 3, 4, 7, 25 en 55 en verschillende buslijnen", meldt MIVB/STIB in haar jaarverslag.

"Om deze resultaten te bereiken, hebben 10.477 MIVB’ers zich elke dag ingezet, op het terrein, in de werkplaatsen en op kantoor. Dankzij hun inzet verschenen er trams van de nieuwe generatie op het net, zijn er nieuwe elektrische bussen besteld die binnenkort geleverd worden, ziet in september een nieuwe tramlijn het levenslicht en blijft de toekomstige metrolijn 3 zijn ondergrondse weg doorheen Brussel banen", aldus Françoise Ledune, communication director bij MIVB, weten.

Wist je trouwens dat je als concertbezoeker dankzij de 'Event Pass' gratis gebruik kan maken van de trams en bussen van de MIVB. Hou er evenwel rekening mee dat je toegangsticket voor Vorst Nationaal geen geldig vervoersbewijs voor de MIVB is. Je dient de Event Pass apart aan te vragen.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief