Toegankelijkheid

Algemeen

Alle zalen van be•at zijn voorzien op de ontvangst van bezoekers met specifieke noden. We willen je zo goed mogelijk opvangen en in de beste omstandigheden laten genieten van een evenement.

Heb je extra assistentie nodig of ben je een rolstoelgebruiker?
Kom dan ten laatste 40 minuten voor de start van het evenement naar de zaal. Op die manier kunnen we jou op de best mogelijke manier verderhelpen.

Spreek gerust de vrijwilligers aan bij het binnenkomen van Vorst Nationaal. Zij begeleiden je graag naar je plaats in de zaal.

Tickets bestellen

Reserveer je plaatsen telefonisch of neem contact op via het contactformulier. Zo kunnen we de juiste boeking voor je doen.

Rolstoelgebruikers

Tickets bestellen

Ben je een rolstoelgebruiker? Dan dien je rolstoelplaatsen te bestellen voor jezelf en je begeleider(s). Dit kan enkel telefonisch of via het contactformulier en dus niet via de website. Om veiligheidsredenen kan je als rolstoelgebruiker geen reguliere plaatsen innemen.

Plaatsen voor rolstoelgebruikers

Er zijn in Vorst Nationaal voorbehouden plaatsen voor rolstoelgebruikers en de persoon die hen vergezelt. Deze plaatsen zijn beperkt in aantal, snel zijn is dus de boodschap.
Per rolstoelgebruiker is er plaats voorzien voor één begeleider. We gaan met plezier voor je na of uitzonderingen mogelijk zijn om bijvoorbeeld families samen te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is.

Opgelet! Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om voor rolstoelgebruikers plaatsen op het middenplein te voorzien.

Aangepaste ingang

Rolstoelgebruikers en bezoekers met beperkte mobiliteit komen binnen langs een aparte ingang aan de linkerzijde van de hoofdingang. Een helling zorgt voor een makkelijke toegang tot de zaal. Een bezoeker met beperkte mobiliteit kan slechts door één persoon vergezeld worden. De medische ploeg assisteert je naar je plaats in de zaal.

Aangepaste toiletten

Er zijn verschillende aangepaste toiletten beschikbaar voor rolstoelgebruikers:

  • Naast de aparte ingang voor rolstoelgebruikers: deze toilet is op slot. Voor toegang tot het toilet dien je de sleutel te vragen aan de medische ploeg die zich aan de ingang voor rolstoelgebruikers bevindt.

  • In de oranje zone: hier bevinden zich twee aangepaste toiletten.

  • In de grijze zone: hier bevindt zich één aangepast toilet.

Dove en slechthorende personen

Dove en slechthorende personen kunnen de tolk van hun keuze meenemen. Ze kunnen ook vragen dat de organisator van het evenement een tolk voorziet. Dan wordt er samen bekeken of deze vraag redelijk is. 
Neem contact op om dit te bespreken.

Blinde en slechtziende personen

Wil je een evenement bijwonen met een blindengeleidehond? 
Neem contact op om dit te bespreken.

Parking voor houders van een EU-parkeerkaart voor gehandicapten

Op de openbare weg, links van de zaal aan de Victor Rousseaulaan, zijn 8 parkeerplaatsen voorzien voor bezoekers die beschikken over een EU-parkeerkaart voor gehandicapten.
Of geef ons op voorhand een seintje via +32 (0)3 400 69 70 en dan bekijken we per evenement de mogelijkheden.

De ingang voor rolstoelgebruikers bevindt zich aan de linkerzijde van de hoofdingang. Een steward zal je ticket controleren en de medische ploeg begeleidt je naar je plaats in de zaal.

Parking voor tijdelijk minder mobiele bezoekers

Ben je tijdelijk minder mobiel door een ongeval of een ingreep en heb je geen EU-parkeerkaart voor gehandicapten? 
Neem dan op voorhand contact op. Op die manier kunnen we jou op de best mogelijke manier verderhelpen.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief