NW Meeste concertbezoekers blijven graag foto's maken

Meeste concertbezoekers blijven graag foto's maken

26.06.2024

In de afgelopen dagen was in de media opnieuw veel te doen over het beperken van smartphonegebruik op concerten en festivals.

Het dancefestival Voodoo Village in Grimbergen zal in september op één van zijn podia het gebruik ervan ontmoedigen door een sticker over de camera van de telefoon te plakken. "Het festival moet een unieke ervaring zijn die gedeeld wordt met de Voodoo Village community. De meest gedenkwaardige ervaringen worden gecreëerd door volledig in het moment te zijn, zonder afleidingen", meldt de organisatie op haar website.

Deze aanpak is niet nieuw op concerten. Grote artiesten zoals Jack White, Bob Dylan en Madonna hebben al eerder opgeroepen tot een 'no phone' beleid tijdens hun optredens.

Ook de Amerikaanse stand-up comedian Kevin Hart stond in 2016 bekend om zijn strikte regels in het Sportpaleis. "The production has stated that the use of mobile phones will not be tolerated during the entire performance. This means no texting, calling, taking pictures, browsing, etc.", werd toen aan het publiek meegedeeld.

Gezien de aandacht voor dit onderwerp, waren wij benieuwd naar de mening van onze volgers op Instagram en Facebook. In een recente poll vroegen we hen wat zij vinden van een strikt no phone beleid op concerten en festivals.

De resultaten zijn duidelijk. 74% staat positief tegenover het gebruik van smartphones tijdens evenementen. Blijkbaar zijn veel concertbezoekers van mening dat het vastleggen van de ervaring op hun telefoon deel uitmaakt van het plezier.

Tot slot, een kleinekanttekening. Als een artiest of band specifiek vraagt om geen foto's te maken of te filmen, is het uiteraard respectvol om ons daar aan te houden. Wat denk jij?

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief